SOS Syrian Children helpt Syrische kinderen die slachtoffer zijn van de aanhoudende oorlog. We richten ons vooral op kinderen uit de regio Aleppo (Syrië). Deze kinderen verloren hun huis, familie, school en vrienden en zijn vaak op de vlucht. Ze leven vaak in mensonwaardige omstandigheden in geïmproviseerde tentenkampen of barakken op het platteland van Syrië, of dicht bij de grens.

Om voor de kinderen levensnoodzakelijke goederen  te kunnen kopen, zamelen we in België geld in. Dat gebeurt via onze webshop, maar ook via gewone donaties en via inzamelingen door geëngageerde mensen.

In Syrië en Turkije werken we enkel met lokale medewerkers die we 100% vertrouwen. We houden voortdurend in het oog of de goederen bij de juiste mensen terecht komen.

Lopende actie: Verwarm Aleppo!

De winters in Aleppo zijn erg koud. Onze vrijwilligster ter plaatse probeert zo veel mogelijk gezinnen een kachel en brandstof te bezorgen om de winter door te komen.

Kachel

Lopende actie: Een schoolbus voor Idlib

In Syrië leven veel kinderen in geïmproviseerde vluchtelingenkampen. Ze leven er in hutjes van aangestampte aarde en modder en er zijn geen voorzieningen zoals water of elektriciteit. Ook voor deze kinderen is onderwijs noodzakelijk om een toekomst te kunnen hebben!

Daarom halen we elke schooldag een 50-tal kinderen met een schoolbus op uit hun kamp en brengen ze naar een schooltje in het dorp Ma’arrat Misrin. Na de middag brengen we de kinderen terug naar het kamp. Zonder deze schoolbus zouden deze kinderen geen enkele vorm van onderwijs krijgen. Met uw steun betaalt SOS Syrian Children de huur van de bus, de chauffeur en de benzine!

Schoolbus Schoolbus

Klik hier om meer te lezen over vroegere projecten.

Kinderen in de regio Aleppo

We blijven ons inzetten voor de kinderen in de regio Aleppo, omdat ze bijna geen enkele hulp krijgen. Er zijn bijna geen internationale hulporganisaties ter plaatse. Het is erg gevaarlijk voor de hulpverleners om er te werken, vaak krijgen ze doodsbedreigingen om hen te dwingen hun werk op te geven. Toch kennen we nog betrouwbare mensen ter plaatse. Zij geven ons door wat de onmiddellijke noden zijn van de kinderen. Wij sturen hen dan een som geld om een kortlopende actie te doen. Zo zijn de kinderen op een paar dagen tijd al geholpen. 

Voorbeelden hiervan zijn warme maaltijden, de winteractie, voedselpakketten en tanks met water tijdens de hittegolf vorige zomer.