Lees hieronder wat we al gedaan hebben voor de Syrische kinderen in Syrië en in Turkije.

Juni 2018 feest (eid) aan het eind van ramadan

Aan het eind van de ramadan maakten we 270 kinderen blij met nieuwe kleren, jurkjes, broeken en truien. Dat hadden ze wel verdiend!

Eid 2018 Eid 2018 Eid 2018 Eid 2018

Mei - juni 2018 iftar-maaltijden in Idlib

Tijdens de maand ramadan deelden we met de steun van Wereld Missie Hulp 650 iftar-maaltijden uit aan vluchtelingenkinderen en hun families in de buurt van Idlib.

Iftar mei 2018 Iftar mei 2018

Kort nadien vonden er hevige bombardementen plaats in de regio. We kunnen alleen maar hopen dat deze kinderen en hun families en onze vrijwilligers veilig en gezond zijn.

 

Mei 2018 een onvergetelijke dag in Idlib

Alle kinderen hebben het recht om te spelen en daarom organiseerden onze vrijwilligers in Idlib een onvergetelijke dag voor 60 kinderen die recent werden gedeporteerd uit Ghouta. Ze gingen hen ophalen met de bus en brachten hen naar een attractiepark. De kinderen speelden ook veel spelletjes, kregen versnaperingen en speelgoed en een lekkere maaltijd! 

Idlib mei 2018 Idlib mei 2018

Idlib mei 2018 Idlib mei 2018

Januari 2018 broodactie Idlib

Wie heeft al ooit een Syrische bakkerij in werking gezien? De meeste werden platgebombardeerd in de voorbije oorlogsjaren, waardoor de bevolking een basisbehoefte werd ontnomen.
De bakkerij in deze video verpakt vers gebakken brood voor SOS Syrian Children. Ons team brengt ze onmiddellijk tot bij de vluchtelingenfamilies in de kampen van Idlib. 

Januari 2018 watercontainers vluchtelingenkamp Idlib

Het team van SOS Syrian Children plaatste watercontainers van 1000 liter in een kamp waar geen watervoorziening is. Water moest van een put op afstand komen. Nu staan de containers verspreid in het kamp en vlakbij de tenten. Een watertank kan nu water naar het kamp brengen en de containers vullen, zodat er altijd voorraad is.

Zie zelf in dit filmpje hoe de watercontainers geleverd werden.

Half december 2017 winteractie Ghouta (Kafr Batna)

Zo’n 75 kinderen tussen 4 en 12 jaar kregen van ons lange broeken en truien om zich warm te houden in de koude winter. Door de belegering geraakt er ook bijna geen voedsel meer tot bij de bewoners van Ghouta. De grote humanitaire hulporganisaties krijgen geen toestemming om goederen binnen te brengen. Ouders laten hun kinderen noodgedwongen onkruid eten of wat ze ook maar kunnen vinden. Sommige kinderen krijgen maar om de twee dagen eten. Bij de winteractie kregen de kinderen daarom ook sandwiches met vlees.  

Winteractie Ghouta 2017 Winteractie Ghouta 2017

Winteractie Ghouta 2017 Winteractie Ghouta 2017

December 2017: winteractie Idlib

De kinderen in de kampen op het platteland van Idlib kregen warme jassen, schoenen en nog een volle zak met broeken, truien, sokken, ondergoed… om warm te blijven in de koude wintermaanden. Hier en daar zagen we toch een glimlach op hun bedrukte gezichtjes.

Winteractie Idlib december 2017 Winteractie Idlib december 2017

Winteractie Idlib december 2017 Winteractie Idlib december 2017

November 2017: bedeling Ghouta / Kafr Batna

Ghouta wordt al meer dan 5 jaar belegerd en hierdoor heerst er zware hongersnood. Deze heeft al te veel kinderen het leven gekost. Door de ondervoeding zijn ook veel moeders niet meer in staat om borstvoeding te geven.

SOS Syrian Children zorgde voor melk, kaas en brood om de hongerige maagjes van de baby’s te kunnen vullen en om de moeders te versterken, in de hoop dat ze terug borstvoeding kunnen geven.

Bekijk hier een filmpje van de voorbereiding van de bedeling. 

Ghouta november 2017 Ghouta november 2017

Ghouta november 2017 Ghouta november 2017

 

September 2017

Begin 1 september was het weer offerfeest en onze medewerkers in Syrië hebben mooie pakketjes gemaakt met kledij voor de kinderen in het vluchtelingenkamp op het platteland van Idlib. Ze hebben ook schapen besteld om de kinderen op het offerfeest een warme maaltijd met vlees te kunnen geven. De kleren en het eten waren erg welkom, want deze kinderen leven al erg lang in armzalige omstandigheden. Veel van hen droegen al maanden dezelfde kleren en hadden al in geen tijden een fatsoenlijke maaltijd gehad. De kinderen kregen ook allemaal een speelgoedje.

Kledij offerfeest 2017 Kledij offerfeest 2017

Offerfeest 2017 Offerfeest 2017

Juni 2017

Op het feest voor het eind van de ramadan van 2017 kregen meer dan 100 kinderen een feestpakketje met kledij en een warme maaltijd. Deze kinderen zijn veelal weeskinderen die verplicht werden gedeporteerd uit Damascus en Aleppo naar vluchttelingenkampen in de regio Idlib. Vaak wonen ze bij verre familie of kennissen die zelf niet de middelen hebben om deze kinderen te onderhouden. Kledij en gezonde voeding zijn dus erg welkom! Met de hulp van onze fantastische medewerkers ter plaatse bezorgden we de kinderen een aangenaam feest!

Eid 2017 kledij Eid 2017 voorbereiding maaltijd

Eid 2017 genieten van de maaltijd Eid 2017 genieten van de maaltijd 

Maart 2017

In het voorjaar van 2017 konden we een honderdtal kinderen helpen om naar school te gaan.

Deze kinderen gaan naar de lagere school Taleb Sheikh op het platteland ten westen van Idlib. De school heeft 300 leerlingen, allemaal vluchtelingen uit Aleppo. Deze kinderen hebben fysieke en psychische problemen door de oorlog. We deelden 100 schooltassen uit (60 voor het eerste leerjaar en 40 voor het tweede leerjaar). In elke schooltas zaten ook een stressbal, potloden en pennen, kleurpotloden, een slijper en gom en een lineaal. Verder kregen de kinderen een spelletje, een tekenblok, boeken, 3 schriften, een kleurboek en een tekenbord. Voor de klasjes was er ook tekenpapier, verf enzovoort.

De boekentassen staan al klaar! Schriften en speelgoed voor iedereen

Uitdelen van de boekentassen Het klasje is er klaar voor


Februari 2017

In februari kwam het materiaal van onze wintercampagne aan in de kampen op het platteland van Idlib. Daar verblijven veel vergeten vluchtelingen uit Aleppo en Damascus. Veel van hen zijn kinderen. SOS Syrian Children bracht hen warme kleren, melk en luiers.

Wintercampagne 2017 Wintercampagne 2017

Luiers 2017 Winterkleren 2017

 

September 2016

In september hielpen we de kinderen van Aleppo voor één dag hun ellende te vergeten en nodigden we hen uit voor een feestje ter gelegenheid van het offerfeest. De kinderen keken naar kinderfilms, dansten en namen deel aan een quiz. Iedereen kreeg popcorn, koekjes, drinken en suikerspin. En was ook een speelgoedje voor iedereen. We zagen veel blije gezichtjes!

In 5 wijken van Aleppo bereikten we samen 800 kinderen.

Offerfeest 2016 Offerfeest 2016 Offerfeest 2016 Offerfeest 2016

Zomer 2016

In de zomer van 2016 hielden we weer een ramadanactie. We deelden warme maaltijden uit aan de kinderen in het Al-Dana vluchtelingenkamp in Syrië, vlak bij de Turkse grens. Hiermee konden zij ook een beetje ramadansfeer ervaren en de vasten breken met een warme maaltijd.

Uitdelen maaltijden ramadan Maaltijden ramadan 

April - mei 2016

In het voorjaar van 2016 steunde SOS Syrian Children Childcare Rastan. Rastan is een klein dorpje nabij Homs. De regio wordt al jaren zwaar belegerd en de toegangswegen zijn afgesloten. Voedsel en ander basisbehoeften zijn er schaars. Dit is vooral erg zwaar voor de kinderen. Baby's die speciale melk nodig hebben, krijgen vaak onaangepaste dierenmelk, met alle gevolgen van dien.

De hulporganisatie Childcare Rastan verdeelt gratis eten en aangepaste babymelk aan 1900 kinderen uit streek. SOS Syrian Children zamelde geld zodat de organisatie er babymelk mee kon kopen.

Babymelk Rastan Weeskinderen Al-Rastan

Winteractie 2015 - 2016

Van december 2015 tot februari 2016 deelden we warme winterkleren en schoenen uit aan de kinderen in een vluchtelingenkamp in Al-Dana (Idleb).

 Warme winterkleren december 2015 Warme winterkleren december 2015 

Winteractie februari 2016 Winteractie februari 2016

2015

Bekijk hier een filmpje over wat we deden in de zomer van 2015.

In november en december 2015 liep er een inzamelactie voor de kleine Reham. Dit meisje verbleef met haar familie in Bursa in Turkije. Reham raakte zwaar verbrand toen hun huis in Aleppo vuur vatte na een luchtaanval. Reham had erg veel verzorging nodig en haar familie had niets meer. Wij zorgden voor de noodzakelijke materialen om haar leed te verzachten.

- Eind september tijdens het offerfeest kregen de kinderen verrassingspakketjes met een kadootje, snoep en een drankje.

- In juli stuurden we 35 watertanks van 5000 liter naar het platteland rond Aleppo. De mensen uit de kampen zaten al weken zonder water en dit met  temperaturen van meer dan 40°C.

Watertank

- In juli tijdens het feest op het eind van de ramadan (eid) kregen kinderen op het platteland van Aleppo/Idleb speelgoed.

Speelgoed eid 2015

- Tijdens de ramadan (juni en juli) deelden we warme maaltijden uit aan de kinderen op het platteland van Aleppo/Idleb. De kinderen daar hebben bijna niets te eten.

Ramadan 2015 Ramadan 2015

- Tijdens onze winteractie kregen gezinnen in de kampen rond Antakya en Reyhanli (Turkije) en in Syrië mutsen, sjaals, handschoenen, dekens, luiers en zaklampen…

2014

- De kinderen op het platteland van Aleppo kregen voedselpakketten en dekens.

Voedselpakket

- We steunden vluchtelingenkinderen in een schooltje in Antakya (Turkije) en kochten boekentasjes aan.

Schooltje Turkije

- We steunden een centrum voor psychologische begeleiding van vluchtelingenkinderen in Reyhanli (Turkije) en kochten speelgoed en didactisch materiaal aan. Deze kinderen verwerken oorlogstrauma's en moeten leren om zich terug sociaal te gedragen in een groep.

- Begin 2014 stuurden we een derde container naar Aleppo, met kledij, speelgoed, melkpoeder, dekens enzovoort.

 Een knuffel voor deze meisjes! Rolstoelen

2013

We stuurden 2 containers naar Syrië met kledij, speelgoed, melkpoeder, rolstoelen, ziekenhuismateriaal, dekens enzovoort.

Eerste container Eerste container